Mobilna tehnologija ima značajnu ulogu u oblikovanju strategija digitalnog marketinga. (!) Ne samo da olakšava dostupnost korisnicima, već i prilagođava se njihovim potrebama. Na primjer, ako ste vlasnik web stranice s knjigama, mobilni prikaz bit će drugačiji od desktop prikaza, jer je usmjeren prema ljudima koji žele pregledati stranice u pokretu. To znači da možete personalizirati sadržaj svoje web stranice na temelju toga gdje se nalaze vaši korisnici.

Također, mobilne tehnologije omogućavaju fleksibilno praćenje statistike o poziciji tvrtke u industriji. Možete dobiti detaljan pregled prometa i analizu razine interakcije koju publika ima s vašom web stranicom ili društvenim medijima. Ova informacija može vam pomoći da procijenite popularnost vašeg branda i donesete pravodobne odluke o tome gdje trebate usmjeriti svoju reklamnu strategiju.

Korištenjem mobilnih tehnologija također možemo postaviti cilane publike na temelju njihove geolokacije. Omogućit će vam da odredite područja koja su posebno zainteresirana za Vaš proizvod ili uslugu i osmisliti marketinške akcije specijalno za ta područja. Također ćete dobiti pristup alatima poput push notifikacija ili SMS-ova koji mogu djelotvorno upozoriti na nove programe ili ponude za potencijalne kupce.(!) Rezultat je brza objava poruka bez napornog redaktanja i istraživanja tržišta svaki put!

U stvari, mobilne tehnologije su postale nezaobilazni dio svake strategije digitalnog marketinga jer nude neusporedivu mogućnost prilagodbe ljudskim potrebama. Pridonose povećanju prodaje i pomažu markama da privuku više pažnje publike bez puno napora. Trenutačno, mnogi stručnjaci kažu da je mobilni marketing budućnost - pa je logično obuhvatiti ga u bilo kojem planiranju digitalnih strategija! Zato ćemo sigurno još dugo raspravljati o velikoj ulozi mobitela u oblikovanju strategija digitalnih marketinških akcija!